Al zolang ik me kan herinneren, ben ik gefascineerd door mensen, verhalen en bewustzijnsgroei. Na een masterstudie in de psychologie dompelde ik me onder in de wereld van het woord. Ondertussen ben ik al veertien jaar aan de slag als zelfstandig schrijfster, al noem ik mezelf ook wel verhalenvroedvrouw. Goede verhalen zijn overal. Ik help ze de wereld in. 

Ik ben een zinzoeker, letterlijk en figuurlijk. Een vat vol schijnbare contrasten, dat ook. Stadsmus en bosnimf. Introvert en sociaal. Lichtvoetig en diepzielduiker. Het dansen tussen die polen houdt me wakker, mijn pen houdt me in balans. Mijn roots liggen in Gent en thuiskomen doe ik in de Vlaamse Ardennen, waar ik samen met mijn man en tienjarige plusdochter woon. Mijn professionele schatkist vul ik met bezielde verhalen over en voor mensen, organisaties en initiatieven die me inspireren. Door het neerpennen en delen van die verhalen, wil ik bijdragen aan de wereld die ik graag zie ontstaan. 

parels vissen

 

Hoe kunnen we de unieke verhalen en geschenken die we in ons dragen vreugdevol inzetten voor het hoogste goed? Hoe kunnen we een positief antwoord bieden op de uitdagingen waar we als mens en maatschappij voor staan? Voortgestuwd door deze en andere vragen volgde ik de voorbije jaren heel wat seminaries en opleidingen in binnen- en buitenland. Ik verdiepte ik me in de kracht van zelfexpressie en verhalen, narratief werk en personal storytelling. En vooral: ik leerde hoe ik mijn eigen levenservaring kan inzetten om tot authentieke ontmoetingen en verhalen te komen waar we met z'n allen beter van worden. Ik geloof vurig in het belang van het kennen, doorvoelen en delen van onze verhalen. De alledaagse en schijnbaar banale, de ondergesneeuwde en doorleefde, de vreugdevolle, uitdagende en minder evidente. 

Schrijven blijf ik doen met hart en ziel. Daarnaast behoren ook coaching en storytelling sinds enkele jaren tot mijn activiteiten, net zoals het begeleiden van dagateliers en meerdaagses rond zelfexpressie, verbinding en persoonlijke groei en heling. Sommige verhalen laten zich nu eenmaal liever live ervaren. 

Ik kijk ernaar uit samen met jou de diepte in te duiken en te ontdekken welke parels naar de oppervlakte willen komen.