Throwback thursday

(of hoe een nieuwsbrief van een jaar oud nog verrassend actueel kan blijken)

Out with the old, in with the new! - januari 2016

Een nieuw jaar is aangebroken.

Een jaar vol nieuwe verhalen die staan te trappelen om geleefd en gedeeld te worden.

Voel jij het ook... hoe de stille winterlucht zindert van het potentieel?

Het voorbije jaar was er voor mij één van veel beweging. In het voorjaar trok ik enkele maanden de wereld in om mijn horizon te verbreden. Ik reisde achtereenvolgens naar Zweden, Engeland, Nederland en Griekenland om er opleidingen te volgen, een voorstelling te geven, nieuwe samenwerkingen te verkennen en een verhaal uit m'n pen te laten vloeien met zicht op zee. De nomade in mij haalde haar hart op en bezinde zich over volgende stappen, zowel professioneel als privé.

Ver weg van wat vertrouwd was, tijdens een ochtendwandeling in een prachtig Engels bos, besefte ik wat me te doen stond. Ik zou het drukke stadsleven ruilen voor een groenere woon- en werkomgeving. Zo geschiedde. Bij thuiskomst zoende ik mijn geliefde Gent vaarwel en verhuisde naar rustiger oorden. Sinds enkele maanden word ik dagelijks wakker tussen wuivende bomen. De gedroomde omgeving voor deze gevoelige en soms naar overprikkeling neigende schrijversziel. Verhalen die niet langer bij me horen, glijden hier als vanzelf van me af na een wandeling in het groen. Nieuwe verhalen waaien binnen op het ritme van de seizoenen.

Mijn omgeving mag dan rustiger zijn, mijn werkdomein is bruisender dan ooit. Waar ik als zelfstandig schrijfster jarenlang vooral een solovlieger was, ontdekte ik de voorbije jaren de vreugde van samen dromen, creëren en exploreren. Workshops hosten, groepen begeleiden en individuele groeiprocessen coachen: ik vind het immens vervullend. Ook mijn vertellersjas trek ik steeds vaker aan om de verhalen die me raken en inspireren te delen met een publiek. De energie die ik ervoor terugkrijg, zegt me dat ik op het goede spoor zit. De hartverwarmende feedback van partners, klanten en luisteraars doet de rest. Mijn voornemen voor het nieuwe jaar is dan ook eenvoudig: méér van dat. Nog helderder kiezen voor datgene waar m'n energie van gaat stromen: schrijven over en voor mensen en initiatieven die ik een warm hart toedraag. Ruimtes creëren voor authentieke ontmoeting, van mens tot mens. Zodat we de verhalen die ons levensvuur aanwakkeren met elkaar kunnen ontdekken en delen. Samen. In deze eerste nieuwsbrief van 2016 vind je een overzicht van wat hier de komende tijd op de agenda staat. Misschien ontmoeten we elkaar wel op een van de geplande activiteiten? Ik wens je van harte een vervullend nieuw jaar toe, vol inspiratie, warme ontmoetingen en schone verhalen. Gedeelde verhalen. Want zoals William Faulkner het zei:

“If a story is in you, it has to come out.”

Recent Posts
Archive