• w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-flickr

Innerview - masterclass bezield interviewen

"Listening is a sacred art. Deep listening is miraculous for both listener and speaker.”

- S.P. Thoele

 

Een masterclass voor al wie gefascineerd is door mensen en hun verhalen en voor wie zich de kunst van het interviewen eigen maken wil.

 

Als mensen zijn we levende bibliotheken vol wijsheid en verhalen. Die parels in al hun gelaagde schoonheid naar de oppervlakte laten komen en ze vervolgens neerschrijven in een bezield interview of portret is een dankbaar proces dat om een wakkere en tegelijk ontspannen benadering vraagt.

 

Hoe creëer je een veilige setting waarin iemand waarachtig op verhaal komt en je een blik in zijn of haar ziel gunt? En hoe geef je het vertelde vervolgens authentiek weer en doe je zowel de geïnterviewde als het verhaal eer aan?

 

In deze tweedaagse masterclass duiken we de diepte in. We gaan actief met deze vragen aan de slag en verdiepen ons in de ins en outs van bezield interviewen. Je leert hoe je een gesprek zodanig opbouwt dat de parels naar boven kunnen drijven en brengt het geleerde ook meteen in de praktijk.

Tijdens de workshop interviewen we elkaar en leren we via gerichte oefeningen van onze ervaringen en feedback. Er is voldoende ruimte voor je persoonlijke vragen en voor het bespreken van eventuele uitdagingen. Na afloop neem je een syllabus mee naar huis vol waardevolle en beproefde tips en met gerichte handvatten voor het voeren van authentieke gesprekken en het krachtig en bezield uitwerken van je bronmateriaal.

 

Waar 

Woods of Wonder - Trimpont 5, 9660 Everbeek — een inspirerende stilteplek in de natuur

Wanneer Zaterdag 25 september en zondag 26 januari 2020, telkens van 10u tot 16u30

Begeleiding

Lien Van Laere is schrijfster, verhalenvroedvrouw en taaltovenaar (lienvanlaere.be) en medebezielster van Woods of Wonder (www.woodsofwonder.be). Na haar opleiding tot master in de psychologie werkte ze tien jaar voor tal van media en publiceerde ze honderden interviews en portretten in tijdschriften en boeken. De authentieke, waarderend-onderzoekende manier van interviewen die Lien zich doorheen de jaren eigen mocht maken, geeft ze nu graag praktijkgericht en transparant aan anderen door.

Bijdrage

Als particulier is je bijdrage voor deze tweedaagse masterclass 220 euro (incl. btw). Zelfstandige ondernemers en bedrijven betalen 285 euro (excl. btw). Prijs is inclusief syllabus, 2 lokale bio-vegetarische lunches, drank en gezonde versnaperingen.

Inschrijven

Je verzekert je plaats via een mail naar info@lienvanlaere.be en door overschrijving van je bijdrage op rekeningnummer BE 03 9731 3534 9184 (met vermelding 'Inner-view' + je naam'). Bijdragen worden niet terugbetaald. Je mag wel iemand in je plaats laten komen als je zelf verhinderd zou zijn. Om voldoende individuele aandacht te garanderen, werken we in een kleine groep van maximum 8 deelnemers. Van harte welkom. 

Writing in the woods

 

“And into the forest I go, to loose my mind and find my soul” - John Muir

​Verlang je ernaar je authentieke stem te laten weerklinken op papier? Wil je recht uit je hart leren schrijven, met een vrij gevoel en voorbij eventuele onzekerheden? Zin om een dag lang de muze tot je te laten spreken in en aan de rand van een heerlijk bos? Dan is dit schrijfatelier voor jou!

We starten de dag met een vleugje theorie. Je wordt ondergedompeld in de 7 geheimen van 'flow writing' en maakt je creatieve voelsprieten wakker met een handvol gevarieerde inspiratiestarters. Vervolgens trekken we het bos in, op zoek naar de plekjes die ons roepen. We nestelen ons tegen de stam van een boom, aan de oever van een kronkelende beek of op een open plek tussen de bomen. Daar schrijven we, ieder verzonken in zijn of haar eigen proces, gedragen door de groep en door het woud.

We komen geregeld samen in de cirkel om onze ervaringen (en voor wie wil: ook onze schrijfsels) te delen en ons opnieuw te laten voeden met inspiratie en tips. Vervolgens trekken we met een nieuwe adem weer het groen in of nestelen we ons in de knusse workshopruimte, waar onze pen haar stille weg op het blad vervolgt.

Je hoeft geen ervaring met schrijven te hebben. De roep voelen om je te verbinden met je schrijfstem en met de natuur volstaat. Van harte welkom voor een deugddoende dag van gedeelde inspiratie, stromend schrijven en natuurverbinding. Een dag van stil worden, diep luisteren en schrijven vanuit je essentie.

Waar

Woods of Wonder - Trimpont 5, 9660 Everbeek

 

Wanneer

vrijdag 27 maart 2020 van 10u tot 16u30

Begeleiding

Lien Van Laere is schrijfster, verhalenvroedvrouw en zelfexpressie-coach (lienvanlaere.be). Ze is ook medebezielster van Woods of Wonder, een praktijk voor authentieke zelfexpressie, natuurverbinding, heling en persoonlijke groei (www.woodsofwonder.be)

Bijdrage

110 euro (incl. btw voor particulieren, excl. btw als je graag als zelfstandige deelneemt en een factuur ontvangt).
Inbegrepen: workshop en begeleiding + biologisch-vegetarische lunch, schrijfboekje, water, thee en gezonde versnaperingen.

 

Inschrijven

Je verzekert je plaats via een mailtje naar info@lienvanlaere.be en door overschrijving van je bijdrage op rekeningnummer BE 03 9731 3534 9184 (met vermelding 'Writing in the Woods + je naam'). Bijdragen worden niet terugbetaald. Je mag wel iemand in je plaats laten komen als je verhinderd zou zijn. Om voldoende individuele aandacht te garanderen, werken we in een kleine groep. Er zijn momenteel nog 4 plaatsen vrij. Welkom!

Please reload

Lien Van Laere | info(at)lienvanlaere.be | +32 (0)486 48 28 87 | BTW BE 0879 211 562

Op de hoogte blijven van activiteiten en nieuwigheden in ons aanbod? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.