Writing in the woods

 

“And into the forest I go, to loose my mind and find my soul” - John Muir

​Verlang je ernaar je authentieke stem te laten weerklinken op papier? Wil je recht uit je hart leren schrijven, met een vrij gevoel en voorbij eventuele onzekerheden? Zin om een dag lang de muze tot je te laten spreken in en aan de rand van een heerlijk bos? Dan is dit schrijfatelier voor jou!

We starten de dag met een vleugje theorie. Je wordt ondergedompeld in de 7 geheimen van 'flow writing' en maakt je creatieve voelsprieten wakker met een handvol gevarieerde inspiratiestarters. Vervolgens trekken we het bos in, op zoek naar de plekjes die ons roepen. Als het weer het toelaat, nestelen we ons tegen de stam van een boom, aan de oever van de kronkelende beek of op een open plek tussen de bomen. Daar schrijven we, ieder verzonken in ons eigen proces, gedragen door de groep en door het woud. Bij regenweer sprokkelen we onze inspiratie in het bos en schrijven we in de warmte van de knusse workshopruimte. 

We komen geregeld samen in de cirkel om onze ervaringen (en voor wie wil: ook onze schrijfsels) te delen en ons opnieuw te laten voeden met inspiratie en tips. Vervolgens laten we onze pen weer haar wonderlijke, stille weg op het blad vervolgen.

Je hoeft geen ervaring met schrijven te hebben. De roep voelen om je te verbinden met je schrijfstem en met de natuur volstaat. Van harte welkom voor een deugddoende dag van gedeelde inspiratie, stromend schrijven en natuurverbinding. Een dag van stil worden, diep luisteren en schrijven vanuit je essentie.

Waar

Woods of Wonder - Trimpont 5, 9660 Everbeek

Wanneer

vrijdag 27 maart 2020 van 10u tot 16u30 - UITGESTELD

Begeleiding

Lien Van Laere is schrijfster, verhalenvroedvrouw en zelfexpressie-coach (lienvanlaere.be). Ze is ook medebezielster van Woods of Wonder, een praktijk voor authentieke zelfexpressie, natuurverbinding, heling en persoonlijke groei (www.woodsofwonder.be)

Bijdrage

110 euro (incl. btw, workshop en begeleiding, warme biologisch-vegetarische lunch, schrijfboekje, water, thee en gezonde versnaperingen).

Inschrijven

Je verzekert je plaats via een mailtje naar info@lienvanlaere.be en door overschrijving van je bijdrage op rekeningnummer BE60 5230 8029 6170 (op naam van Woods of Wonder bv, met vermelding 'Writing in the Woods maart + je naam'). Bijdragen worden niet terugbetaald. Je mag wel iemand in je plaats laten komen als je verhinderd zou zijn. Om voldoende individuele aandacht te garanderen, werken we in een kleine groep. Er zijn momenteel nog 4 plaatsen vrij. Welkom!

Innerview - masterclass bezield interviewen

"Listening is a sacred art. Deep listening is miraculous for both listener and speaker.”

- S.P. Thoele

 

Een masterclass voor al wie gefascineerd is door mensen en hun verhalen en voor wie zich de kunst van het interviewen eigen maken wil.

Als mensen zijn we levende bibliotheken vol wijsheid en verhalen. Die parels in al hun gelaagde schoonheid naar de oppervlakte laten komen en ze vervolgens neerschrijven in een bezield interview of portret is een dankbaar proces dat om een wakkere en tegelijk ontspannen benadering vraagt.

 

Hoe creëer je een veilige setting waarin iemand waarachtig op verhaal komt en je een blik in zijn of haar ziel gunt?

En hoe geef je het vertelde vervolgens authentiek weer en doe je zowel de geïnterviewde als het verhaal eer aan?

 

In deze tweedaagse masterclass duiken we de diepte in: we duiken helemaal onder in de ins en outs van bezield interviewen. Je leert hoe je een gesprek zo opbouwt dat de parels naar boven kunnen drijven en je brengt het geleerde ook via een aantal gerichte oefeningen in de praktijk.

 

Tijdens deze workshop deel ik alles met jou wat ik zelf de voorbije 14 jaar mocht leren. Je krijgt ook een beknopte syllabus mee naar huis met gerichte stap-voor-stap handvatten en tips rond het voeren van authentieke gesprekken en rond het krachtig en bezield uitwerken van je bronmateriaal.

 

Waar 

Woods of Wonder - Trimpont 5, 9660 Everbeek — een inspirerende stilteplek in de natuur

Wanneer Donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni 2020, telkens van 10u tot 16u30 - UITGESTELD

Begeleiding

Lien Van Laere is schrijfster, verhalenvroedvrouw en taaltovenaar (lienvanlaere.be) en medebezielster van Woods of Wonder (woodsofwonder.be). Na haar opleiding tot master in de psychologie werkte ze tien jaar voor tal van media en publiceerde ze honderden interviews en portretten in tijdschriften en boeken. De authentieke, waarderend-onderzoekende manier van interviewen die Lien zich doorheen de jaren eigen mocht maken, geeft ze praktijkgericht en transparant aan anderen door.

Bijdrage

Als particulier is je bijdrage voor deze tweedaagse masterclass 220 euro. Zelfstandige ondernemers en bedrijven betalen 395 euro. Prijs is inclusief workshop, syllabus, 2 lekkere bio-vegetarische lunches, drank en gezonde versnaperingen.

Inschrijven

Je verzekert je plaats via een mail naar info@lienvanlaere.be en door overschrijving van je bijdrage op rekeningnummer BE 60 5230 8029 6170 (op naam van Woods of Wonder bv, graag met vermelding 'Inner-view juni 2020' + je naam'). Bijdragen worden niet terugbetaald. Je mag wel iemand in je plaats laten komen als je zelf verhinderd zou zijn. Om voldoende individuele aandacht te garanderen, werken we in een kleine groep van maximum 6 deelnemers. Van harte welkom. 

Please reload

Lien Van Laere | info(at)lienvanlaere.be | +32 (0)486 48 28 87 | BTW BE 0879 211 562

Op de hoogte blijven van activiteiten en nieuwigheden in ons aanbod? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-flickr